Ένα ξεχωριστό δώρο για τα παιδιά σας! 🎁
«Μια γάτα που την έλεγαν Τόιγκερ» 🐾📚
Ηλικίες: 6-12 ετών
Συγγραφέας: Χριστίνα Π. Μίλεση
Mediterra Books, 2024
Αγοράστε το βιβλίο από το Skroutz.gr ΕΔΩ
Για παραγγελίες στην Κύπρο πατήστε ΕΔΩ
Διαβάστε εδώ τις ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Άμεση διαθεσιμότητα για αναγνώστες και βιβλιοπωλεία:
Ζητήστε το σε όλα τα -καλά ενημερωμένα- φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.
Γνωρίστε την Τόιγκερ, τη γάτα που δεν μοιάζει με καμία άλλη! Ακολουθήστε την σε μια μαγική περιπέτεια γεμάτη θάρρος, αγάπη και θυσίες. Από την αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση μέχρι τις τρυφερές στιγμές με τα γατάκια της, η ιστορία της θα συγκινήσει και θα μάθει στα παιδιά τη σημασία της αγάπης και της αλληλοβοήθειας.
Η μοναδική εικονογράφηση και το μικρό λεξικό στο τέλος του κειμένου, κάνουν αυτό το βιβλίο, εκτός από μια ξεχωριστή αναγνωστική εμπειρία, κι έναν θησαυρό μάθησης.
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Αυτή είναι η ιστορία μιας ασυνήθιστης γάτας και οι περιπέτειές της για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη και ασφαλή. Γιατί για τη γάτα της ιστορίας μας «οικογένεια» σημαίνει αγάπη και ασφάλεια.
Μέσα από το παραμύθι, όπου η μυθοπλασία πλέκεται με την πραγματικότητα, προβάλλονται ευαίσθητα και διαχρονικά θέματα, όπως η φιλοζωΐα –ο σεβασμός, η φροντίδα και η προστασία των ζώων– η διαφορετικότητα και η οικογένεια, έννοιες που αποτελούν σημαντικές αξιακές διαστάσεις του πολιτισμού μας.
Ταυτόχρονα, προάγονται οι αξίες της ανιδιοτελούς αγάπης, της μητρικής αυταπάρνησης, της ανάγκης για συντροφικότητα, της ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα, αλλά και της σημασίας των οικογενειακών δεσμών.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Χριστίνα Π. Μίλεση γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Πολιτικές Επιστήμες και, στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στις Επιστήμες της Αγωγής. Είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Γνωρίζει άριστα τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα.
Έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Τμήμα Κοινωνιολογίας) και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, συμμετείχε ως επιμορφώτρια/εκπαιδευτής Ενηλίκων σε προγράμματα των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.), του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Π.Ι.) και του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ).
Υπήρξε συνεργάτης του Προγράμματος «Αριάδνη» & εκπαιδεύτρια σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο», η οποία σχεδιάστηκε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σε συνεργασία με τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr και τη Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά καθώς και σε συλλογικούς τόμους αναφορικά με τα επιστημονικά πεδία της Παιδαγωγικής, της Κοινωνιολογίας και της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.
Επί σειρά ετών υπηρέτησε την εκπαίδευση ως Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής. Είναι μέλος του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕ.Δ.ΕΚ.). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Παιδαγωγών (ΕΝ.ΕΛ.Π.) και σήμερα μέλος του Δοικητικού Συμβουλίου της. Είναι υπεύθυνη για την έκδοση και τη φιλολογική επιμέλεια του επιστημονικού τρμηνιαίου περιοδικού της Ένωσης «Παιδαγωγικό Ιδεοδρόμιο».