Όροι Χρήσης και GDPR

1. Ο επισκέπτης οφείλει να διαβάσει τους όρους χρήσης πριν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μας. Η χρήση των υπηρεσιών μας σημαίνει αυτομάτως και αποδοχή των όρων χρήσης. Ο επισκέπτης οφείλει να ενημερώνεται συχνά για ενδεχόμενες αλλαγές στους όρους χρήσης, εφόσον ο εκδοτικός μας οίκος διατηρεί το δικαίωμα να τους τροποποιεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

2. Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε απευθύνονται σε εκδότες ή σε ιδιώτες/αυτοεκδότες/ανεξάρτητους συγγραφείς, και αφορούν τη δημιουργία αρχείων για έντυπο και ψηφιακό βιβλίο (δημιουργία εξωφύλλου βιβλίου, σελιδοποίηση έντυπου και ψηφιακού βιβλίου), καθώς και δημοσίευση (τοποθέτηση) προς πώληση ψηφιακών αρχείων βιβλίων σε online διεθνή βιβλιοπωλεία. Επιπλέον προσφέρουμε και υπηρεσίες online προώθησης (διαφήμισης) των βιβλίων.

3. Οι εκδόσεις μας αναλαμβάνουν την ευθύνη να τηρήσουν απαρέγκλιτα τους προσυμφωνημένους όρους με τους πελάτες μας και, σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, οφείλουν να αποζημιώσουν τον εκάστοτε πελάτη με τρόπο ώστε αυτός να μείνει απόλυτα ικανοποιημένος (π.χ. επιστροφή προκαταβολής κλπ.)

4. Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης υπαναχωρήσει της σύμβασης πριν την ολοκλήρωση μιας εργασίας που μας έχει αναθέσει, οι εκδόσεις μας οφείλουν να του επιστρέψουν τη χρηματική προκαταβολή, αφαιρουμένου του ποσού που έχει ήδη δαπανηθεί για πληρωμή συνεργατών και υπηρεσιών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή για τη συγκεκριμένη ανάθεση.

5. Προσωπικά δεδομένα (διευθύνσεις e-mail, ονόματα, τηλεφωνικά νούμερα κλπ.) συλλέγονται από τις εκδόσεις μας με τη συγκατάθεση των πελατών των εκδόσεών μας, και μόνο για λόγους ευέλικτης επικοινωνίας μεταξύ ημών και των πελατών μας. Σε καμία περίπτωση αυτά τα προσωπικά δεδομένα δεν δίνονται σε τρίτους και δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης επιθυμεί να αφαιρεθούν τα προσωπικά του στοιχεία από τη βάση δεδομένων των εκδόσεών μας δικαιούται να το ζητήσει και να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του. Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) που αφορούν την ιστοσελίδα μας και την εταιρεία Mediterra Books ΕΔΩ.

6. Οι εκδόσεις μας έχουν την ευθύνη και δεσμεύονται για την εγκυρότητα των κειμένων και πληροφοριών που παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική μας τοποθεσία.

7. Οι εκδόσεις μας δεν ευθύνονται για τις απόψεις των συγγραφέων. Αν κάποιος συγγραφέας διαδίδει ρατσιστικές, ομοφοβικές ή σεξιστικές απόψεις (οι οποίες δεν είναι απλώς μέρος της μυθοπλασίας ή δεν αφορούν απλώς τον χαρακτήρα ενός ήρωά του) τότε το βιβλίο του δεν θα γίνεται δεκτό προς έκδοση. Ακόμα δεν θα γίνονται δεκτά βιβλία που στο κείμενό τους απευθύνονται κατηγορίες προς υπαρκτά πρόσωπα. Αν αυτό συμβεί, αλλά διαφύγει της προσοχής του εκδότη και των συνεργατών του, τότε ο εκδότης διατηρεί το δικαίωμα να το αποσύρει από την κυκλοφορία, ακόμα και μετά την έκδοσή του, χωρίς να αποζημιώσει τον συγγραφέα. Για το λόγο αυτό οι συγγραφείς θα πρέπει να υποδεικνύουν στον εκδότη τυχόν σημεία του έργου τους τα οποία μπορεί να θεωρηθούν από άλλους ότι θίγουν δικαιώματα ευάλωτων ατόμων ή μειονοτήτων, ώστε να συζητείται εξ αρχής η δυνατότητα ή μη της έκδοσής τους.

8. Το περιεχόμενο αυτής της ηλεκτρονικής τοποθεσίας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των εκδόσεών μας και προστατεύεται από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο καθώς και από τις διεθνείς συμβάσεις. Απαγορεύεται ενδεχόμενη χρήση του περιεχομένου αυτού από τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και με σκοπό το εμπορικό κέρδος.

9. Οι διαφορές που τυχόν προκύψουν από συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής τοποθεσίας των εκδόσεών μας διέπονται από το Ελληνικό, το Κοινοτικό και το Διεθνές Δίκαιο και από τις διατάξεις του Π.Δ 131/30.4.2003 και του Ν. 2251/1994, και, αν παραστεί ανάγκη, επιλύονται από τα Δικαστήρια της Αθήνας.

10. Οι εκδόσεις μας δεν ευθύνονται για ενδεχόμενες κακόβουλες επιθέσεις προς τους υπολογιστές χρηστών από τοποθεσίες ξένες προς τις εκδόσεις μας στις οποίες οδηγούν ενδεχομένως κάποιοι σύνδεσμοι που βρίσκονται σε σελίδες των εκδόσεών μας.

11. Οι εκδόσεις μας πράττουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ηλεκτρονική τοποθεσία μας να λειτουργεί στο βέλτιστο βαθμό, ωστόσο δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι η λειτουργία αυτή θα είναι πάντοτε απρόσκοπτη, χωρίς λάθη ή ιούς.

12. Οι τιμές που δίνονται στην αυτόματη φόρμα προσφοράς για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, δεν είναι πάντα οι τελικές. Η φόρμα προσφοράς προσπαθεί να καλύψει και να τιμολογήσει τις πιο συνήθεις περιπτώσεις παραγωγής ψηφιακών ή έντυπων βιβλίων. Ενδέχεται όμως ένα βιβλίο να έχει τέτοιες ιδιαιτερότητες (π.χ. πολλές εικόνες και σχεδιαγράμματα, πολύπλοκο πίνακα περιεχομένων ή απαιτητικό και μεγάλο ευρετήριο, απαιτητική επιστημονική ορολογία που ενδεχομένως ανεβάζει το κόστος της σελιδοποίησης, της επιμέλειας και της μετάφρασης) ώστε να μην μπορούν να καλυφθούν από την αυτόματη φόρμα τιμολόγησης. Στην περίπτωση αυτή, η εκτίμηση του κόστους της παραγωγής, γίνεται από τον εκδοτικό μας οίκο, αφού πρώτα ελέγξουμε το υλικό και καθορίσουμε -σε συμφωνία με τον πελάτη- τις εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

13. Σε περίπτωση κλοπής περιεχομένου, ολικώς ή επί μέρους, μετά τη δημοσίευση βιβλίου στην Amazon ή σε άλλη πλατφόρμα print on demand, οι εκδόσεις Mediterra δεν φέρουν ευθύνη. Τα ψηφιακά βιβλία κλειδώνονται από την Amazon με τη μέθοδο DRM, ωστόσο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αντιγραφής κάποιου βιβλίου, που κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή, από κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου. Τα ψηφιακά βιβλία, που δημοσιεύονται εκτός Αmazon, δεν κλειδώνονται από τις αντίστοιχες πλατφόρμες μεταπώλησης. Για το λόγο αυτό οι συγγραφείς οφείλουν να έχουν κατοχυρώσει τα δικαιώματά τους πριν τη δημοσίευση των βιβλίων τους.

14. Σήματα για την πατρότητα των δημιουργημάτων λόγου και έργων Τέχνης: Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.