Κατάσκοπος με Μ κεφαλαίο

Συγγραφέας: Μαλλιάγκας, Πλάτων Δ. - Φραδέλλος, Χρήστος
Κατηγορία: Μυθιστορήματα
Isbn: 978-618-5680-07-7
Τιμή: €18 (περ. ΦΠΑ 6%)

2003: Λίγο πριν τον Δεύτερο Πόλεμο του Περσικού Κόλπου, ένας πράκτορας των ΗΠΑ, με ελληνικές ρίζες και διπλή ιδιότητα, καταφθάνει στα Χανιά. Στην ίδια πόλη έχει καταφύγει ένας Έλληνας ερευνητής και καθηγητής αμερικανικού πανεπιστημίου. Η συνάντησή τους θα φέρει στην επιφάνεια το ένοχο μυστικό του παρελθόντος που τους συνδέει. Παράλληλα, η παρουσία μιας γοητευτικής Χανιώτισσας θα ανατρέψει απρόσμενα τα σχέδια του μυστικού πράκτορα.
Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει από τα Χανιά έως την Κωνσταντινούπολη, και από το Αϊβαλί μέχρι τη Νέα Υόρκη, ακολουθώντας τα ίχνη των ηρώων. Το χιούμορ συχνά εναλλάσσεται με το δράμα, καθώς φανταστικοί ή αληθινοί εχθροί δίνουν τη θέση τους σε τρυφερές φιλίες και δυνατούς έρωτες. Η Εγγύς Ανατολή, η Κρήτη με τους ανθρώπους της, οι Τουρκοκρητικοί της Κωνσταντινούπολης και του Αϊβαλιού, καθώς και πολλά ακόμα υλικά, έχουν αναμιχθεί ισορροπημένα στην «παλέτα» των συγγραφέων, προσφέροντας μια αφήγηση που διαβάζεται άλλοτε με εντατικούς ρυθμούς κι άλλοτε με απολαυστικό ρεμβασμό.
Παράλληλα, στα περιθώρια των σελίδων του βιβλίου περιμένουν τον αναγνώστη μουσικές εκπλήξεις, «για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί». Αρκεί οι νεότεροι να δείξουν στους παλιούς τον τρόπο που θα τις ακούσουν.

ΑΓΟΡΑ